POCA VERGONYA, Un documental sobre Escenaris Especials


Al 2012 es va filmar un documental a Banyoles que recollia l’emoció que vivim cada any a Escenaris Especials, durant la creació de les obres de teatre de final de curs. El públic pot valorar la interpretació dels alumnes a l’escenari el dia de l’estrena, però ara també pot veure com han arribat fins allà, el treball durant els assajos i les barreres que han superat.


La pel•lícula, dirigida per Gerard Olivé de la productora Anganyadeu, narra l’experiència que van viure vuit nois amb autisme durant el procés de construcció de la seva obra, Woodstock. Els protagonistes són alumnes d’Escenaris Especials, del grup de Fundació Mas Casadevall. El documental recull la opinió dels actors, les famílies i els professionals, reflectint així el camí que realitzen persones amb autisme fins arribar a pujar a l’escenari i actuar davant del públic.


Estrenat a l’Auditori de Banyoles gràcies al suport de l’Ajuntament, el Documental s’ha projectat a la Filmoteca de Catalunya, al COPC i a diverses universitats catalanes. Actualment està subtitulat al castellà i a l’anglès, i Paco Poch en porta la distribució. (www.pacopoch.cat)
Pagina web del documental

www.pocavergonya.com