HISTÒRIA DE LA MOSTRA DE TEATRE INCLUSIU:

Una de les idees d'Escenaris Especials és integrar els alumnes en la vida teatral del seu poble o ciutat. A Banyoles sempre hi ha hagut molta tradició teatral: la ciutat és plena d'actors i actrius amateurs, de companyies de teatre independent que celebren junts les seves estrenes any rere any. En aquest sentit, teníem ganes d'impulsar iniciatives que involucressin els nostres alumnes en la vida teatral banyolina.

Al 2011, Fundació Estany i Escenaris Especials van organitzar una primera experiència de teatre inclusiu que va esdevenir molt enriquidora i sorprenent per tots. 6 actors amb una discapacitat van treballar amb 6 actors de companyies banyolines per crear una peça teatral que es va representar a la celebració del 20è aniversari de Fundació Estany. La fòrmula va funcionar, i Escenaris Especials va repetir-la a la Fonda Comas, dins el Festival de Cinema Social Fem Curt organitzat per Irregolare. L'èxit de la proposta i el bon ambient viscut per tots els participants, ens va fer repetir l'experiència, amb el recolzament de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Banyoles: Havia nascut la Mostra de Teatre Inclusiu.

Des de llavors, Fundació Estany i Escenaris Especials organitzen any rere any la Mostra de Teatre Inclusiu en diversos espais de la ciutat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Banyoles.

L'objectiu és treballar per la inclusió social de persones amb una discapacitat o una problemàtica social a través del teatre. La idea és crear una petita peça de teatre protagonitzada per persones amb discapacitat i actors o actrius de Banyoles. La representació de l’obra de teatre es fa sempre per Nadal en un espai de la ciutat no pensat per fer-hi teatre, com la Fonda Comas o el Museu Arqueològic.

Oberta a actors amb i sense discapacitat, la Mostra és una experiència molt positiva per tots els participants i una manera de treballar per l’acceptació de la diferència.

Si t’agrada el teatre i estàs interessat en participar-hi, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per participar a la propera Mostra de Teatre Inclusiu, que es durà a terme al desembre de 2014.