III JORNADA DE TEATRE I PSICOLOGIA
El teatre i el món penitenciari

LLOC: Auditori de Banyoles
DATA: 9 d'abril de 2016, de 9.30h a 19.30h
PREU: 30€ (45€ amb dinar inclòs)


Descarrega't aquí el PROGRAMA DE LA JORNADAJornada dirigida a professionals i estudiants de l'àmbit social, judicial, teatral, de l'educació, la psicologia o la salut.

INSCRIPCIONS OBERTES:

1. Descarrega't la butlleta d'inscripció aquí

2. Envia'ns la teva butlleta d'inscripció omplerta a
www.escenarisespecials@gmail.com

3. Realitza el pagament aquí

Un dia ple d'emocions i aprenentatge que de ben segur provocarà un debat enriquidor entre els assistents. Us recomanem que us inscriviu amb temps. Podeu escollir dinar amb nosaltres al restaurant La Fonda o dinar pel vostre compte.

Presentem la III Jornada de Teatre i Psicologia, dedicada aquesta vegada a “El teatre i el món penitenciari”. Convidarem ponents de l'àmbit teatral, social i judicial perquè ens parlin d'experiències teatrals a presons i de la força que té l'art com a espai d'expressió personal i element transformador.

L’estigma que envolta el món penitenciari afecta a les persones que estan complint una mesura penal i aïlla encara més una institució complexa i paradoxal, difícil de comprendre per molts ciutadants. Els equips dels centres penitenciaris treballen per establir vincles entre la presó i la societat, amb l’objectiu de facilitar la posterior adaptació dels interns una vegada finalitzada la condemna. La planificació d’activitats dins una presó permet oferir espais als interns on aprendre i millorar la relació que tenen amb ells mateixos i amb els altres. El teatre, en aquest sentit, pot ser un mecanisme potent d'expressivitat personal, necessari en aquest context de manca de llibertat.

PONENTS:

L'actor Sergi López ens parlarà del seu paper a Tango Libre, film on ha interpretat un intern penitenciari que apren a ballar tango dins la presó. El Dr. Santiago Redondo, una eminència en el camp de la criminologia, ens transmetrà la seva teoria del Triple Risc Delictiu, que s'endinsa en el debat "personalitats delictives o societats de risc?". Thomas Louvat, director artístic de TransFORMAS, i Esperanza González, psicòloga, ens explicaran com han dut a terme aquest projecte que utilitza el teatre com a mitjà d'expressió des de fa anys a Quatre Camins. També podrem sentir l'experiència vital de tres homes que estan complint una mesura penal i ens transmetran la seva vivència en primera persona. Veurem teatre: Nou interns de Can Brians 2 vindran a representar-nos la peça de teatre que han creat sota la direcció de Montse Triola. Per finalitzar, participarem plegats en una taula rodona amb tots els ponents moderada per l'educadora social i antropòloga cultural Susana Gracia, cap de programes d'Educació Social al CP Joves.

La idea és crear un espai de debat en aquest terreny comú entre la psicologia i el teatre, un lloc on psicòlegs, actors, directors teatrals, mestres, educadors socials o estudiants d’art dramàtic, puguin posar en comú les seves idees, compartir coneixements i adquirir noves eines per a la seva pràctica diària.