IV JORNADA DE TEATRE I PSICOLOGIA (AJORNADA)
El teatre aplicat a l'àmbit de la salut mental

LLOC: Auditori de Banyoles
DATA: Febrer 2018 (per confirmar), de 9.30h a 19.30h
PREU: 45€ (60€ amb dinar inclòs)

Jornada dirigida a professionals i estudiants de l'àmbit social, teatral, de l'educació, la psicologia o la salut.

Descarrega't el programa de la Jornada AQUÍ

INSCRIPCIONS OBERTES:

1. Descarrega't la butlleta d'inscripció Aquí

2. Envia'ns la teva butlleta d'inscripció omplerta a
www.infoescenarisespecials@gmail.com

3. Realitza el pagament Aquí

Llunàtic, pertorbat, irreflexiu, alienat, desequilibrat… En definitiva, boig. Durant segles, qualsevol d'aquests adjectius es feia servir per referir-se en sentit despectiu als malalts mentals. La falta de coneixement i l’escassetat d’informació creava un estigma negatiu envers la malaltia mental i conseqüentment el rebuig d’aquestes persones dins la societat. Actualment diferents professionals treballen per lluitar contra aquest estigma negatiu.

A la IV Jornada de Teatre i Psicologia volem donar un espai de llibertat i expressió, per parlar de “El teatre aplicat a l’àmbit de la salut mental”. Convidarem ponents de l'àmbit teatral, social i sanitari que ens parlaran del concepte de salut mental, dels mètodes preventius que existeixen en l’actualitat per a garantir una bona salut mental i reflexionarem sobre si el teatre és una eina d’intervenció eficaç per a les persones que pateixen una malaltia mental.

PONENTS:

L’actriu Anna Alarcón ens parlarà del seu paper a Psicosis 4:48, espectacle teatral on va interpretar a Sara Khane un personatge amb depressió. La psiquiatre Carme Mariscot i l’actriu Cristina Cervià, ens parlaran de l’evolució de la malaltia mental, sota la perspectiva de diferents obres teatrals, contextualitzades a nivell històric i científic. La catedràtica en infermeria psicosocial Mª Teresa Lluch, ens parlarà de la salutogènesi com a mètode preventiu per esdevenir una bona salut mental. I la Cia. Brots de Pallapupas formada per persones diagnosticades amb algun trastorn mental ens parlaran de la seva experiència dins la companyia i com els ajuda el teatre en el seu quotidià.

Per finalitzar, participarem plegats en una taula rodona amb tots els ponents. La idea és crear un espai de debat en aquest terreny comú entre la psicologia i el teatre, un lloc on psicòlegs, actors, directors teatrals, metges, educadors socials, personal sanitari o estudiants d’art dramàtic, puguin posar en comú les seves idees, compartir coneixements i adquirir noves eines per a la seva pràctica diària.