MARE DE SUCRE
Mare de sucre de Clàudia Cedó. Un espectacle produït pel Teatre Nacional de Catalunya i Escenaris Especials. Es va estrenar el maig del 2021 al TNC i va fer temporada al CDN de Madrid. Durant el 2021 i el 2022 va realitzar dues gires catalanes trepitjant més de 20 teatres arreu del territori.
Mare de Sucre, la història d'una noia amb discapacutat intel·lectual que vol ser mare, reflexionava sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional. L’assimilació de la jurisdicció dels seus cossos, la sobreprotecció com a excusa per a l’arrabassament de la seva llibertat de decisió.
La Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestre contra una situació injusta que li ha arravatat la tutela del seu propi cos. La Cloe s’afrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. Però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. Seria ella una bona mare? Quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? Totes les persones que tenen fills la tenen? Totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?
Mare de sucre, un espectacle escrit i dirigit per Clàudia Cedó.
FITXA ARTÍSTICA
Autoria i direcció: Clàudia Cedó
Amb: Andrea Álvarez, Ivan Benet, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judit Pardàs, Maria Rodríguez i Teresa Urroz.
Ajudanta de direcció: Berta Camps
Escenografia: Laura Clos "Closca"
Il·luminació: Luis Martí
So i música: Lluís Robirola
Vídeo: Clàudia Barberà
Vestuari: Bernat Grau
Assessorament vocal i logopèdia: Nora Baulida
Assessorament cos: Vanessa Segura
Acompanyament assistencial: Carla Balaguer i Juli Palacios
Ajudant de vestuari: Assen Planas
Producció executiva: Marta Iglesias i Anna del Barrio
Distribució: Roser Soler
Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Escenaris Especials
Agraïments: Fundació Ramon Noguera i Carme Mariscot
Amb el suport de: